Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na kurczaki wielkanocne:)
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1951
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1638
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2622
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1951
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1638
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2622
Składniki
Jajka gotujemy na twardo. W jajkach odcinamy dół, tak by jajka stabilnie stały na talerzu. U góry robimy nacięcia w kształcie zygzaków. Odciętą górę odkładamy i jeśli chcemy zrobić koguta to na czubku robimy nacięcie wzdłuż, by włożyć grzebyk. Z jajek wyciągamy żółtka i robimy z nich farsz ( majonez, musztarda oraz przyprawy). Farsz nakładamy do środka jajek. Z marchewki wycinam grzebyki oraz dzióbki. Z ziela angielskiego zrobiłam oczy, a z wyciętej marchewki dzioby. Życzę udanej zabawy podczas przyrządzania jajek oraz smacznego!!