Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na kurczaki wielkanocne:)
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6592
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 2109
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6592
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 2109
 
         
         
                Składniki
Jajka gotujemy na twardo. W jajkach odcinamy dół, tak by jajka stabilnie stały na talerzu. U góry robimy nacięcia w kształcie zygzaków. Odciętą górę odkładamy i jeśli chcemy zrobić koguta to na czubku robimy nacięcie wzdłuż, by włożyć grzebyk. Z jajek wyciągamy żółtka i robimy z nich farsz ( majonez, musztarda oraz przyprawy). Farsz nakładamy do środka jajek. Z marchewki wycinam grzebyki oraz dzióbki. Z ziela angielskiego zrobiłam oczy, a z wyciętej marchewki dzioby. Życzę udanej zabawy podczas przyrządzania jajek oraz smacznego!!