Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest bardzo zdrową, smacznną, szybką do zrobienia i sycącą sałatką do obiadu, na kolację, imprezę, do szkoły lub do pracy.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7906
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1184
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13678
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7906
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1184
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13678
Składniki
Oddzielone różyczki brokuła gotujemy z dodatkiem soli tak, aby pozostały al'dente. Odcedzone i ugotowane różyczki przelewamy na sicie zimną wodą, aby nie straciły koloru. Zimne i odsączone z wody, układamy na wybranym do tego naczyniu. Na różyczki brokuła układamy jajka ugotowane na twardo i pokrojone w ćwiartki (w łódeczki). Następnie polewamy wszystko sosem i układamy na górę pokrojone koktajlowe pomidorki. Wszystko doprawiamy szczyptą soli i pieprzu, podajemy. Obcjonalnie można sałatkę udekorować pokrojonym koperkiem lub natką pietruszki.
Przygotowanie sosu: Przygotowujemy odpowiednie naczynie do którego dodajemy wszystkie składniki. Wszystko razem mieszamy, dosmaczamy i polewamy sałatkę.