Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest bardzo zdrową, smacznną, szybką do zrobienia i sycącą sałatką do obiadu, na kolację, imprezę, do szkoły lub do pracy.
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2137
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17968
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1981
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2137
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17968
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1981
Składniki
Oddzielone różyczki brokuła gotujemy z dodatkiem soli tak, aby pozostały al'dente. Odcedzone i ugotowane różyczki przelewamy na sicie zimną wodą, aby nie straciły koloru. Zimne i odsączone z wody, układamy na wybranym do tego naczyniu. Na różyczki brokuła układamy jajka ugotowane na twardo i pokrojone w ćwiartki (w łódeczki). Następnie polewamy wszystko sosem i układamy na górę pokrojone koktajlowe pomidorki. Wszystko doprawiamy szczyptą soli i pieprzu, podajemy. Obcjonalnie można sałatkę udekorować pokrojonym koperkiem lub natką pietruszki.
Przygotowanie sosu: Przygotowujemy odpowiednie naczynie do którego dodajemy wszystkie składniki. Wszystko razem mieszamy, dosmaczamy i polewamy sałatkę.