Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przedstawiam wam dzisiaj przepis na wyjątkową jesienną sałatkę, która zachwyci wasze podniebienia. W naszej sałatce połączymy soczyste gruszki, delikatnego kurczaka, kremowy ser camembert, świeżą rukolę oraz chrupiące orzechy włoskie, a całość zostanie uwieńczona wyjątkowym sosem musztardowo-miodowym na bazie oleju rzepakowego. To połączenie sezonowych smaków, które sprawi, że poczujecie magię jesieni na talerzu.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 105
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31260
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 408
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 105
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31260
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 408
Składniki
Do małej miseczki wlewamy olej rzepakowy, dodajemy musztardę, miód a następnie całość doprawiamy do smaku solą oraz czarnym pieprzem i dokładnie razem łączymy.
Umytą gruszkę razem ze skórką kroimy w plastry. Wędzonego kurczaka kroimy na większe kawałki. Ser camembert kroimy w większą kostkę.
Na płaskich talerzach układamy rukolę, plastry gruszki, kawałki kurczaka i sera camembert. Całość posypujemy orzechami włoskimi i polewamy wcześniej przygotowanym sosem. Tak przygotowaną sałatkę od razu podajemy.