Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przedstawiam wam dzisiaj przepis na wyjątkową jesienną sałatkę, która zachwyci wasze podniebienia. W naszej sałatce połączymy soczyste gruszki, delikatnego kurczaka, kremowy ser camembert, świeżą rukolę oraz chrupiące orzechy włoskie, a całość zostanie uwieńczona wyjątkowym sosem musztardowo-miodowym na bazie oleju rzepakowego. To połączenie sezonowych smaków, które sprawi, że poczujecie magię jesieni na talerzu.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 83
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 42
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 62
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 83
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 42
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 62
Składniki
Do małej miseczki wlewamy olej rzepakowy, dodajemy musztardę, miód a następnie całość doprawiamy do smaku solą oraz czarnym pieprzem i dokładnie razem łączymy.
Umytą gruszkę razem ze skórką kroimy w plastry. Wędzonego kurczaka kroimy na większe kawałki. Ser camembert kroimy w większą kostkę.
Na płaskich talerzach układamy rukolę, plastry gruszki, kawałki kurczaka i sera camembert. Całość posypujemy orzechami włoskimi i polewamy wcześniej przygotowanym sosem. Tak przygotowaną sałatkę od razu podajemy.