Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczna propozycja na lekki, jesienny posiłek. Jeśli znudziły się Wam zwykłe kanapki do pracy polecam tę pożywną, zdrową, smaczną sałatkę
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 20
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 166
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 193
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 20
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 166
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 193
Składniki
Dynię obrać i pokroić w kostkę. Ułożyć na folii aluminiowej ułożonej na blasze. Polać ją oliwą, przyprawić solą, pieprzem i tymiankiem. Buraka umyć, zawinąć w folię aluminiową i polożyć na blachę obok dyni. Piec ok. 30 min. w temp. 200 stopni (aż dynia będzie miękka ale nie będzie się rozpadała). Burak może potrzebowac trochę więcej czasu w piekarniku. Wystudzić. (część dyni zuzyłam do sałatki, z reszty zrobiłam zupę - krem)
Rukolę umyć, osuszyć, przełozyc do miski. Dołożyć dynię i buraka pokrojonego w kostkę oraz pokrojoną w kostkę fetę. Posypać uprażonym sezamem i ziarnami słonecznika. Polać dressingiem. (wszystkie składniki sosu wymieszać). Wszystko delikatnie wymieszać. Sałatkę mozna jeść samodzielnie lub podawac ze świezym pieczywem.
smacznego :)