Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczna propozycja na lekki, jesienny posiłek. Jeśli znudziły się Wam zwykłe kanapki do pracy polecam tę pożywną, zdrową, smaczną sałatkę
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 841
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 841
Składniki
Dynię obrać i pokroić w kostkę. Ułożyć na folii aluminiowej ułożonej na blasze. Polać ją oliwą, przyprawić solą, pieprzem i tymiankiem. Buraka umyć, zawinąć w folię aluminiową i polożyć na blachę obok dyni. Piec ok. 30 min. w temp. 200 stopni (aż dynia będzie miękka ale nie będzie się rozpadała). Burak może potrzebowac trochę więcej czasu w piekarniku. Wystudzić. (część dyni zuzyłam do sałatki, z reszty zrobiłam zupę - krem)
Rukolę umyć, osuszyć, przełozyc do miski. Dołożyć dynię i buraka pokrojonego w kostkę oraz pokrojoną w kostkę fetę. Posypać uprażonym sezamem i ziarnami słonecznika. Polać dressingiem. (wszystkie składniki sosu wymieszać). Wszystko delikatnie wymieszać. Sałatkę mozna jeść samodzielnie lub podawac ze świezym pieczywem.
smacznego :)