Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Pyszna soczysta pierś z kaczki którą podałam z sałatką i sosem truskawkowym. Powiem wam że nic więcej nie potrzeba do tego dania. Możecie podać z grzankami. Uwielbiam sosy owocowe do mięs.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8506
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6952
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4736
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327387
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8506
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6952
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4736
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327387
Składniki
Pierś z kaczki myję osuszam. Skórę nacinam w kratkę. Posypuję solą, pieprzem. Na zimnej patelni układam piersi skórą do dołu. Smażę 7 minut z jednej strony i 5 minut z drugiej strony. Mięso odkładam na talerz przykrywam folią i odstawiam na 10 minut. Potem kroję w plastry.
Na talerzu układam po bokach kawałki mięsa. Na środku rukolę, pokrojone truskawki, oliwki, mozzarelle, cebulę czerwoną.
Sos: Szalotkę drobno kroję i przesmażam na odrobinie oleju, wlewam wino i redukuję. Dodaję pokrojone truskawki, ocet i sos balsamico, miód. Sos gotuję na wolnym ogniu aż zgęstnieje. Na końcu doprawiam solą, pieprzem. Mięso polewam sosem.