Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapusta warta grzechu :) Pyszna, aromatyczna, stanowi idealny ciepły dodatek do obiadu. Cudownie pachnie wytrawnym winem, korzenną nutą, za sprawą goździka, a pazura dodaje jej wysmażony na chrupko boczek. Polecam :)
duży garnek, szeroki rondel, nóż, deska do krojenia
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11898
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16251
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5190
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11898
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16251
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5190
Składniki
Zagotować w dużym garnku wodę, wrzucić na 2-3 minuty poszatkowaną kapustę, odcedzić.
Cebulę i boczek pokroić w kostkę. W szerokim rondlu rozgrzać 2 łyżki oleju, podsmażyć boczek, dodać cebulę, zeszklić razem z boczkiem.
Dodać kapustę, podlać winem, 2 łyżkami wody, dodać goździki, miód, szczyptę soli i dusić pod przykryciem na wolnym ogniu do miękkości (ok.30 min.) Czasem przemieszać.
Na 10 minut przed końcem duszenia wlać sok z pomarańczy.
Jeżeli wywaru jest zbyt dużo, dusić już bez przykrycia, często mieszając. W razie potrzeby posolić i popieprzyć do smaku.