Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja dla tych , którzy nie mają beczek na kapustę, miejsca na kapustę, a chcą mieć pyszną, zdrową, wolną od chemii kapustę.
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 23
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6788
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 236
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 185
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 435
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 23
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6788
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 236
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 185
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 435
Składniki
Kapustę posiekałem i zasypałem solą. Zostawiłem na kilka godzin aby kapusta zmiękła. W międzyczasie czyściłem i tarkowałem marchewkę, sukcesywnie mieszając z kapustą. Marchwi może być mniej, ale ja po pierwsze lubię marchew, a po drugie kapusta jest bardziej kolorowa.
Kapustę upychałem małymi porcjami w słoikach mocno ubijając (foto). W słoikach zostawiłem na dwa dni, żeby „buzowały” zakręciłem na trzeci dzień.