Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapusta kiszona to jeden z ulubionych dodatków do obiadu. Świetnie sprawdzi się do dań z mięsem. Przepis pochodzi z 463. odcinka programu „Ewa Gotuje".
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14263
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1656
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16283
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6559
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14263
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1656
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16283
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6559
Składniki
Kapustę poszatkować, posolić, wymieszać i odstawić na 20 minut, by puściła sok. Po tym czasie dodać startą marchewkę i przyprawy. Dobrze wymieszać i ponownie odstawić.
Kapustę z marchewką odcisnąć. Połowę przełożyć do kamionki i dobrze ugnieść. Wrzucić kilka jabłek i dodać resztę odciśniętej kapusty. Ubić. Przykryć dociętą na wymiar deseczką i obciążyć kamieniem. Zostawić w spokoju przez co najmniej tydzień (w temp. pokojowej). Następnie przenieść do piwnicy.