Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i smaczna sałatka z łososiem i warzywami.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14407
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1674
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16498
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6632
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14407
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1674
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16498
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6632
Składniki
Wykonanie Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę, nacieramy nim fileta łososia. Rybę delikatnie doprawiamy solą i pieprzem oraz skrapiamy olejem. Wkładamy do naczynia i zapiekamy w temperaturze 190 stopni przez 15 minut. Po upieczeniu posypujemy koperkiem i przykrywamy folią aluminiową na 10 minut. Makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepis na opakowaniu. Odcedzamy i przepłukujemy zimną wodą aby się nie posklejały.
We wrzątku blanszujemy warzywa. Wkładamy brokuła na 3 minuty do wrzątku, a następnie do zimnej wody na trzy minuty. Groszek do wrzątku na dwie minuty i na dwie do zimnej. (sposób blanszowania pokazany na filmie). Wszystkie przestudzone składniki razem mieszamy łososia delikatnie rozdrabniamy ewentualnie doprawiamy solą i pieprzem do smaku.