Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i smaczna sałatka z łososiem i warzywami.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4804
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9146
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4804
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9146
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Składniki
Wykonanie Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę, nacieramy nim fileta łososia. Rybę delikatnie doprawiamy solą i pieprzem oraz skrapiamy olejem. Wkładamy do naczynia i zapiekamy w temperaturze 190 stopni przez 15 minut. Po upieczeniu posypujemy koperkiem i przykrywamy folią aluminiową na 10 minut. Makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepis na opakowaniu. Odcedzamy i przepłukujemy zimną wodą aby się nie posklejały.
We wrzątku blanszujemy warzywa. Wkładamy brokuła na 3 minuty do wrzątku, a następnie do zimnej wody na trzy minuty. Groszek do wrzątku na dwie minuty i na dwie do zimnej. (sposób blanszowania pokazany na filmie). Wszystkie przestudzone składniki razem mieszamy łososia delikatnie rozdrabniamy ewentualnie doprawiamy solą i pieprzem do smaku.