Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Chrupiące krewetki w panierce z wiórkami kokosowymi. Pyszne wyszły. Podałam je z sosem mango i sałatką z algami suszonymi.Takie obiady mogę jeść codziennie.
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 254
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 191
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2686
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 254
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 191
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2686
Składniki
Krewetki rozmrażam,osuszam na ręczniku papierowym. Panieruję najpierw w mące, potem jajku, potem bułka z wiórkami, i ponownie jajko i bułka. Krewetki układam na blaszce. Spryskuję olejem.
Piekarnik nagrzewam do 200 stopni piekę po 5 minut z każdej strony. Krewetki podaję na sałatce z sosem.
Na talerzu układam sałatę, dodaję pokrojone mango, awokado które skrapiam sokiem z limonki, paski julienne marchewki, cebulę i chili, algi.
Drugą połówkę mango kroje. Cebulę i czosnek pokrojone przesmażam na oleju. wlewam wino, redukuję, dodaję mango i chwilę podsmażam aż owoce zrobią się miękkie. Doprawiam solą, pieprzem, chili i miksuję blenderem.