Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Chrupiące krewetki w panierce z wiórkami kokosowymi. Pyszne wyszły. Podałam je z sosem mango i sałatką z algami suszonymi.Takie obiady mogę jeść codziennie.
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5538
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34546
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2180
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5538
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34546
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2180
Składniki
Krewetki rozmrażam,osuszam na ręczniku papierowym. Panieruję najpierw w mące, potem jajku, potem bułka z wiórkami, i ponownie jajko i bułka. Krewetki układam na blaszce. Spryskuję olejem.
Piekarnik nagrzewam do 200 stopni piekę po 5 minut z każdej strony. Krewetki podaję na sałatce z sosem.
Na talerzu układam sałatę, dodaję pokrojone mango, awokado które skrapiam sokiem z limonki, paski julienne marchewki, cebulę i chili, algi.
Drugą połówkę mango kroje. Cebulę i czosnek pokrojone przesmażam na oleju. wlewam wino, redukuję, dodaję mango i chwilę podsmażam aż owoce zrobią się miękkie. Doprawiam solą, pieprzem, chili i miksuję blenderem.