Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne połączenie składników.
Przepis dnia
Królowa grilla :)
Odsłon: 3009
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 233
Przepis dnia
Królowa grilla :)
Odsłon: 3009
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 233
Składniki
Filet z kurczaka pokroić w drobną kostkę. Podsmażyć na patelni, doprawić solą i pieprzem. Pora przekroić na pół i kroić w drobne paseczki. Wrzucić do miseczki, posolić i zalać wrzątkiem. Odstawić na ok. 5-7 min. Po tym czasie odcedzić i odcisnąć. Żurawinę przesypać do miseczki i zalać wrzątkiem. Odstawić na ok. 10 min. Odcedzić.
Ananasa odcedzić z soku i pokroić na małe kawałki. Paprykę pokroić w kostkę. Sałatę porwać na małe kawałki i wrzucić do miski. Dodać ananasa, kukurydzę (bez zalewy), żurawinę, pora, kurczaka, paprykę, sól, pieprz, majonez i wymieszać. Smacznego.