Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka i kolorowa, a zarazem sycąca - akurat na nadchodzącą wiosnę
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17221
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 122
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 108
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4863
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7564
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17221
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 122
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 108
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4863
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7564
Składniki
Makaron gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedzamy go i wsypujemy do miski.
Sałatę rwiemy na małe kawałki i dosypujemy do miski z makaronem. Pomidory kroimy w ósemki, pierś z kurczaka i fetę kroimy w kostkę. Wszystko przesypujemy do miski z pozostałymi składnikami.
Kromki chleba kroimy w kostkę i podsmażamy na suchej patelni na rumiano. Gotowe grzanki przekładamy do miski z sałatką, dosypujemy do tego kukurydzę oraz szczypiorek. Całość mieszamy. Podając sałatkę, można zetrzeć na wierzch ser żółty lub podawać ją z sosem czosnkowym.