Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka i kolorowa, a zarazem sycąca - akurat na nadchodzącą wiosnę
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 86
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 149
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 86
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 149
Składniki
Makaron gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedzamy go i wsypujemy do miski.
Sałatę rwiemy na małe kawałki i dosypujemy do miski z makaronem. Pomidory kroimy w ósemki, pierś z kurczaka i fetę kroimy w kostkę. Wszystko przesypujemy do miski z pozostałymi składnikami.
Kromki chleba kroimy w kostkę i podsmażamy na suchej patelni na rumiano. Gotowe grzanki przekładamy do miski z sałatką, dosypujemy do tego kukurydzę oraz szczypiorek. Całość mieszamy. Podając sałatkę, można zetrzeć na wierzch ser żółty lub podawać ją z sosem czosnkowym.