Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka i kolorowa, a zarazem sycąca - akurat na nadchodzącą wiosnę
Makowiec z dawien dawna był moim ulubionym ciastem na święta Bożego Narodzeni...
Odsłon: 43
Przepyszny sernik z warstwą kakaową. To tradycyjny przepis na Izaurę. Takie c...
Odsłon: 551
Rolada nadziewana suszonymi figami, daktylami i morelami. Możemy ją potraktow...
Odsłon: 147
Ciasto idealne na święta i karnawał. Zawiera w sobie najsmaczniejsze tradycyj...
Odsłon: 790
Makowiec z dawien dawna był moim ulubionym ciastem na święta Bożego Narodzeni...
Odsłon: 43
Przepyszny sernik z warstwą kakaową. To tradycyjny przepis na Izaurę. Takie c...
Odsłon: 551
Rolada nadziewana suszonymi figami, daktylami i morelami. Możemy ją potraktow...
Odsłon: 147
Ciasto idealne na święta i karnawał. Zawiera w sobie najsmaczniejsze tradycyj...
Odsłon: 790
Składniki
Makaron gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedzamy go i wsypujemy do miski.
Sałatę rwiemy na małe kawałki i dosypujemy do miski z makaronem. Pomidory kroimy w ósemki, pierś z kurczaka i fetę kroimy w kostkę. Wszystko przesypujemy do miski z pozostałymi składnikami.
Kromki chleba kroimy w kostkę i podsmażamy na suchej patelni na rumiano. Gotowe grzanki przekładamy do miski z sałatką, dosypujemy do tego kukurydzę oraz szczypiorek. Całość mieszamy. Podając sałatkę, można zetrzeć na wierzch ser żółty lub podawać ją z sosem czosnkowym.