Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli dobrze usmażylismy krewetki, będzie można z nich zrobić fajną sałatkę następnego dnia, jeśli nam zostanie. To danie wymaga dosłownie 5 minut.
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1473
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1652
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 60
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1473
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1652
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 60
Składniki
Przyrządzamy dressing: kolendrę siekamy, dodajemy oliwę z oliwek, sok z cytryny oraz zmiażdżony nożem lub wypukłą częścią łyżki czosnek i dodajemy do reszty. Mieszamy.
Krewetki wrzucamy na suchą patelnię lub pod grilla. Ja użyłam zamykanej części grilla i włączyłam na jedynkę. Nie grilujemy dłużej niż minutę. W tym czasie rzucamy sałatę na talerz. Kroimy na pół pomidorki koktajlowe, cebulę i dodajemy do sałatki.
Jak już krewetki są gotowe, rzucamy je na sałatkę, a następnie polewamy dressingiem za pomocą łyżki.