Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli dobrze usmażylismy krewetki, będzie można z nich zrobić fajną sałatkę następnego dnia, jeśli nam zostanie. To danie wymaga dosłownie 5 minut.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8695
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1277
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10314
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4680
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 758
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8695
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1277
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10314
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4680
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 758
Składniki
Przyrządzamy dressing: kolendrę siekamy, dodajemy oliwę z oliwek, sok z cytryny oraz zmiażdżony nożem lub wypukłą częścią łyżki czosnek i dodajemy do reszty. Mieszamy.
Krewetki wrzucamy na suchą patelnię lub pod grilla. Ja użyłam zamykanej części grilla i włączyłam na jedynkę. Nie grilujemy dłużej niż minutę. W tym czasie rzucamy sałatę na talerz. Kroimy na pół pomidorki koktajlowe, cebulę i dodajemy do sałatki.
Jak już krewetki są gotowe, rzucamy je na sałatkę, a następnie polewamy dressingiem za pomocą łyżki.