Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli dobrze usmażylismy krewetki, będzie można z nich zrobić fajną sałatkę następnego dnia, jeśli nam zostanie. To danie wymaga dosłownie 5 minut.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 676
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 376
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 80
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 59
Mięso uwędzone metodą garnkową, 3 godziny w temperaturze 40-50 stopni Celsjus...
Odsłon: 24
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 676
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 376
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 80
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 59
Mięso uwędzone metodą garnkową, 3 godziny w temperaturze 40-50 stopni Celsjus...
Odsłon: 24
Składniki
Przyrządzamy dressing: kolendrę siekamy, dodajemy oliwę z oliwek, sok z cytryny oraz zmiażdżony nożem lub wypukłą częścią łyżki czosnek i dodajemy do reszty. Mieszamy.
Krewetki wrzucamy na suchą patelnię lub pod grilla. Ja użyłam zamykanej części grilla i włączyłam na jedynkę. Nie grilujemy dłużej niż minutę. W tym czasie rzucamy sałatę na talerz. Kroimy na pół pomidorki koktajlowe, cebulę i dodajemy do sałatki.
Jak już krewetki są gotowe, rzucamy je na sałatkę, a następnie polewamy dressingiem za pomocą łyżki.