Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli dobrze usmażylismy krewetki, będzie można z nich zrobić fajną sałatkę następnego dnia, jeśli nam zostanie. To danie wymaga dosłownie 5 minut.
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4157
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 342
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1154
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4157
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 342
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1154
Składniki
Przyrządzamy dressing: kolendrę siekamy, dodajemy oliwę z oliwek, sok z cytryny oraz zmiażdżony nożem lub wypukłą częścią łyżki czosnek i dodajemy do reszty. Mieszamy.
Krewetki wrzucamy na suchą patelnię lub pod grilla. Ja użyłam zamykanej części grilla i włączyłam na jedynkę. Nie grilujemy dłużej niż minutę. W tym czasie rzucamy sałatę na talerz. Kroimy na pół pomidorki koktajlowe, cebulę i dodajemy do sałatki.
Jak już krewetki są gotowe, rzucamy je na sałatkę, a następnie polewamy dressingiem za pomocą łyżki.