Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli dobrze usmażylismy krewetki, będzie można z nich zrobić fajną sałatkę następnego dnia, jeśli nam zostanie. To danie wymaga dosłownie 5 minut.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1586
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 957
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1586
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 957
Składniki
Przyrządzamy dressing: kolendrę siekamy, dodajemy oliwę z oliwek, sok z cytryny oraz zmiażdżony nożem lub wypukłą częścią łyżki czosnek i dodajemy do reszty. Mieszamy.
Krewetki wrzucamy na suchą patelnię lub pod grilla. Ja użyłam zamykanej części grilla i włączyłam na jedynkę. Nie grilujemy dłużej niż minutę. W tym czasie rzucamy sałatę na talerz. Kroimy na pół pomidorki koktajlowe, cebulę i dodajemy do sałatki.
Jak już krewetki są gotowe, rzucamy je na sałatkę, a następnie polewamy dressingiem za pomocą łyżki.