Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczną i lekką mizerię, otuloną sosem na bazie koziego jogurtu z dodatkiem świeżego koperku i czosnku.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 83
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 136
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4196
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8661
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 83
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 136
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4196
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8661
Składniki
Ogórka obieramy ze skórki i kroimy w cienkie plasterki, które oprószamy solą i odstawiamy na chwilę, aby puściły "wodę".
W tym czasie przygotujemy delikatny sos. Do miseczki dodajemy jogurt kozi, cukier brzozowy (ksylitol), posiekany drobno koperek oraz przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku świeżo zmielonym pieprzem oraz solą ziołową.
Plasterki ogórka odsączamy z nadmiaru wody i mieszamy z lekkim sosem jogurtowym. Wszystko dokładnie mieszamy i gotowe!
Życzę smacznego! :)