Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczną i lekką mizerię, otuloną sosem na bazie koziego jogurtu z dodatkiem świeżego koperku i czosnku.
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9557
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3143
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6638
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9557
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3143
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6638
Składniki
Ogórka obieramy ze skórki i kroimy w cienkie plasterki, które oprószamy solą i odstawiamy na chwilę, aby puściły "wodę".
W tym czasie przygotujemy delikatny sos. Do miseczki dodajemy jogurt kozi, cukier brzozowy (ksylitol), posiekany drobno koperek oraz przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku świeżo zmielonym pieprzem oraz solą ziołową.
Plasterki ogórka odsączamy z nadmiaru wody i mieszamy z lekkim sosem jogurtowym. Wszystko dokładnie mieszamy i gotowe!
Życzę smacznego! :)