Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczną i lekką mizerię, otuloną sosem na bazie koziego jogurtu z dodatkiem świeżego koperku i czosnku.
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6121
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154792
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1031
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 458
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6121
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154792
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1031
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 458
Składniki
Ogórka obieramy ze skórki i kroimy w cienkie plasterki, które oprószamy solą i odstawiamy na chwilę, aby puściły "wodę".
W tym czasie przygotujemy delikatny sos. Do miseczki dodajemy jogurt kozi, cukier brzozowy (ksylitol), posiekany drobno koperek oraz przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku świeżo zmielonym pieprzem oraz solą ziołową.
Plasterki ogórka odsączamy z nadmiaru wody i mieszamy z lekkim sosem jogurtowym. Wszystko dokładnie mieszamy i gotowe!
Życzę smacznego! :)