Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka, dietetyczna sałatka, którą można zapakować do pracy:)
deska do krojenia, nóż, salaterka
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8004
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 282
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 106
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2172
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 687
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8004
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 282
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 106
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2172
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 687
Składniki
W misce wymieszać dobrze ocet, musztardę, sól i pieprz. Cały czas mieszając, dolewać cienkim strumieniem olej, aż ocet i olej zemulgują się (nabiorą konsystencji gęstej, gładkiej, zawiesistej)
Przygotowanie sałatki: -kaszę ugotować na sypko, wg. przepisu na opakowaniu, wystudzić -różyczki brokułu zagotować (2-3 min) w lekko posolonej wodzie z odrobiną cukru, zahartować w wodzie z lodem, odsączyć -pomidorki przekroić na pół -łososia rozdrobnić na kawałki
W salaterce układać na przemian warstwę kaszy, połowę łososia, połowę pomidorków, resztę kaszy, łososia, brokuł i pomidorki. Polać sałatkę sosem, odstawić na 15-30 minut.
Przed podaniem skropić delikatnie kremem balsamicznym.