Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka, dietetyczna sałatka, którą można zapakować do pracy:)
deska do krojenia, nóż, salaterka
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 103
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31256
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 406
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 103
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31256
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 406
Składniki
W misce wymieszać dobrze ocet, musztardę, sól i pieprz. Cały czas mieszając, dolewać cienkim strumieniem olej, aż ocet i olej zemulgują się (nabiorą konsystencji gęstej, gładkiej, zawiesistej)
Przygotowanie sałatki: -kaszę ugotować na sypko, wg. przepisu na opakowaniu, wystudzić -różyczki brokułu zagotować (2-3 min) w lekko posolonej wodzie z odrobiną cukru, zahartować w wodzie z lodem, odsączyć -pomidorki przekroić na pół -łososia rozdrobnić na kawałki
W salaterce układać na przemian warstwę kaszy, połowę łososia, połowę pomidorków, resztę kaszy, łososia, brokuł i pomidorki. Polać sałatkę sosem, odstawić na 15-30 minut.
Przed podaniem skropić delikatnie kremem balsamicznym.