Lekka i szybka sałatka, idealna na przyjecie, do grilla, na Święta i bez Święta.
Lekka sałatka z buraczków i rzodkiewki
Składniki
- słoik buraków całych Rolnik
- 1 pęczek rzodkiewki
- mała cebulka
- 3 jajka
- puszka groszku
- majonez/jogurt naturalny
- sól, pieprz
Składniki
- słoik buraków całych Rolnik
- 1 pęczek rzodkiewki
- mała cebulka
- 3 jajka
- puszka groszku
- majonez/jogurt naturalny
- sól, pieprz

Etapy przygotowania
Buraki i rzodkiewkę zetrzeć na grubych oczkach. Ugotowane jajka i cebulkę pokroić w drobną kostkę. Wszystkie składniki połączyć, dodać odcedzony groszek. Wymieszać z łyżką majonezu i łyżką jogurtu(proporcje można zmieniać wg upodobań i diety:)). Doprawić solą i pieprzem.

Odstawić na chwile, żeby się "przegryzło". Smacznego:)

Przepis w Waszym wykonaniu (4)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy
Jeżeli macie ochotę zafundować sobie zdrowy obiad z eksperymentalnym twistem,...
Odsłon: 153
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 89
Ostatnio komentowane przepisy
Jeżeli macie ochotę zafundować sobie zdrowy obiad z eksperymentalnym twistem,...
Odsłon: 153
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 89



Składniki
- słoik buraków całych Rolnik
- 1 pęczek rzodkiewki
- mała cebulka
- 3 jajka
- puszka groszku
- majonez/jogurt naturalny
- sól, pieprz
Buraki i rzodkiewkę zetrzeć na grubych oczkach. Ugotowane jajka i cebulkę pokroić w drobną kostkę. Wszystkie składniki połączyć, dodać odcedzony groszek. Wymieszać z łyżką majonezu i łyżką jogurtu(proporcje można zmieniać wg upodobań i diety:)). Doprawić solą i pieprzem.
Odstawić na chwile, żeby się "przegryzło". Smacznego:)