Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka sałatka z kurczakiem jest delikatna i smaczna zarówno na śniadanie, jak i kolację. Do tego ma orzeźwiający smak dzięki dodatkom.
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 275
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w przyprawie gyros, pieczonych w...
Odsłon: 2550
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1615
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14260
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 275
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w przyprawie gyros, pieczonych w...
Odsłon: 2550
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1615
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14260
Składniki
Filet z kurczaka przekrój wzdłuż i natnij lekko w kilku miejscach, aby przyprawy lepiej się wchłonęły. Natrzyj mięso olejem rzepakowym, tymiankiem, solą i pieprzem. Umieść w naczyniu żaroodpornym lub na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w temperaturze 190°C przez około 25-30 minut, aż będzie soczysty w środku i złocisty na wierzchu.
Sałatę lodową umyj, osusz i porwij na mniejsze kawałki albo pokrój w paski. Pomidorki koktajlowe przekrój na połówki. Ser feta pokrój w drobną kostkę. Kukurydzę odsącz z zalewy.
Filety z kurczaka podziel na kawałki. W misce połącz delikatnie wszystkie składniki.
W miseczce wymieszaj olej, sok jabłkowy, miód i sok z cytryny. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Polej lekką sałatkę z kurczakiem przygotowanym sosem. Podawaj od razu.