Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka sałatka na kolację może składać się garści sałaty, upieczonego (lub usmażonego fileta łososia), oliwek, sera pleśniowego oraz świeżych ziół i kiełków. Sos jest przygotowany na bazie oliwy, z dodatkiem chili. Ta lekka sałatka jest smaczna, i nie będziesz głodna/y na wieczór.
Zapiekanka obłędna w smaku!
Odsłon: 359
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 448
Zapiekanka obłędna w smaku!
Odsłon: 359
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 448
Składniki
1. Sałatę myjemy, strzępimy układamy na talerzu. Kukurydze i kiełki odsączmy z zalewy dodajemy do sałatki. 2. Cebulę kroimy w krążki i oliwki także, ser lazur na kawałki, papryczkę chili drobno i tez dodajemy. 3. Łososia solimy pieprzymy, dodajemy przyprawę do ryb i smażymy* na oliwie. Jak ostygnie dzielimy go na cząstki i wrzucamy do naszej sałatki. 4. Pomidorki kroimy na pół, koperek siekamy. Sałatkę polewamy sosem vinegrette. 5. Z pomidora dużego robię różę, dekoruję talerz oliwkami, bazylią i kukurydzą. Smacznego! *Łososia można upiec w piekarniku w 180 stopniach przez ok. 20 minut.