Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sałatce jest szynka gotowana, bardziej delikatna od wędzonej. Ruloniki z szynki dodają dodatkowy urok tej lekkiej sałatce.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 367
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1444
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 367
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1444
Składniki
Sos. Oliwę mieszamy z octem jabłkowym, musztardą francuską i szczyptą cukru. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Plastry szynki kroimy na pół, zwijamy w ruloniki i zapinamy. Małe ogórki konserwowe kroimy w ćwiartki, rzodkiewki i jajka w plasterki. Mix sałat wsypujemy do salaterki, dodajemy rzodkiewki, ogórki i mieszamy. Przed podaniem polewamy i mieszamy z sosem. Wierzch dekorujemy jajkami i rulonikami z szynki.