Do góry

Sałatki Przepis na:

Letnia sałatka warstwowa

Letnia sałatka warstwowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 102 Ocena: 959

Dodano:

Odsłon: 3010

Letnia sałatka warstwowa to świetna propozycja na śniadanie lub kolację, może również stanowić pyszny dodatek do potraw z grilla. Kolorowe warstwy warzyw idealnie komponują się z serkiem wiejskim i tworzą pyszną całość.

Składniki

  • 2 duże ogórki szklarniowe
  • 2 pęczki rzodkiewek
  • 500 g serka wiejskiego
  • 2  czerwone cebule
  • 3 pomidory
  • pęczek szczypioru z dymki
  • pęczek szczypioru z dymki
  • czarny pieprz
  • sól
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Letnia sałatka warstwowa

Przygotowanie

  1. Obrane ze skórki ogórki kroimy w kostkę i wrzucamy na dno szklanej miski.
    W małą kostkę kroimy rzodkiewki i układamy je na warstwie ogórków.
    Kolejną warstwę sałatki stanowi odsączony na sitku serek wiejski, który równomiernie rozprowadzamy na rzodkiewkach.
    Serek oprószamy szczyptą soli, czosnku granulowanego oraz czarnym pieprzem.
    Cebulę drobno siekamy i układamy na warstwie sera.
    Obrane ze skórki pomidory kroimy w kostkę i rozprowadzamy na cebuli, posypujemy odrobiną soli oraz czarnym pieprzem.
    Ostatnią warstwę sałatki stanowi posiekany szczypior z dymki.
    Gotową sałatkę wstawiamy na pół godziny do lodówki.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

mangiare 04 maja Pięknie się prezentuje w tym szklanym naczyniu. Taka sałatka na bogato do obiadu lub na grilla. Brava!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń