Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Letnia sałatka z ogórkiem, pomidorem i cebulą to bardzo znana, prosta i szybka w przygotowaniu przekąska w sam raz na śniadanie lub kolację, będzie również świetnym dodatkiem do dań z grilla czy drugiego dania. Zachęcam do wypróbowania przepisu.
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 219
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1035
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 513
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666495
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 219
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1035
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 513
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666495
Składniki
Umyte i obrane ze skórki ogórki kroimy w kostkę i wrzucamy do miski. Obraną cebulę dość drobno siekamy i dodajemy do ogórków. Pomidory kroimy w niewielką kostkę po czym wrzucamy pozostałych składników sałatki. Na końcu dodajemy śmietanę lub jogurt naturalny, wszystko doprawiamy do smaku solą oraz czarnym pieprzem i dokładnie mieszamy. Tak przygotowaną sałatkę wstawaimy do lodówki na 15 minut aby wszystkie smaki się przegryzły.