Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marchewka z groszkiem zagęszczana zasmażką, lekko słodka to doskonała jarzynka do obiadu. Szczególnie smakuje z kotletami mielonymi lub sznycelkami drobiowymi, ale również można ją podać do wyrazistego, ostrego gulaszu czy jajek sadzonych. Naszą marchewkę z groszkiem zrobimy z gotowej mrożonki, dzięki temu będzie szybko, ale bardzo smacznie. Latem polecamy używać świeżą, młodą marchewkę.
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 329
Prosta i łatwa sałatka z makaronem orzo, ananasem, ogórkiem i kukurydzą. Do n...
Odsłon: 498
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 720
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 329
Prosta i łatwa sałatka z makaronem orzo, ananasem, ogórkiem i kukurydzą. Do n...
Odsłon: 498
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 720
Składniki
Marchewkę z groszkiem przekładamy do garnka i zalewamy wrzątkiem tak, aby tylko przykrył warzywa. Wsypujemy pół łyżeczki soli i gotujemy do miękkości, czyli15-20 minut.
Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy do niego mąkę i smażymy ją około minuty. Mąka dzięki temu straci swój surowy smak, ale nie zbrązowieje.
Dajemy zasmażkę do ugotowanej marchewki z groszkiem i chwilę gotujemy całość, stale mieszając. Na koniec przyprawiamy solą i cukrem według uznania.
Marchewka z groszkiem na ciepło gotowa!