Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świeża i chrupiąca surówka z pora, marchewki i jabłka, z dodatkiem kremowego majonezu, idealna jako lekki dodatek do obiadu.
Ziemniaki po bacowsku to proste danie, które jest jednocześnie niezwykle pysz...
Odsłon: 1471
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 32
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 157
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 2896
Ziemniaki po bacowsku to proste danie, które jest jednocześnie niezwykle pysz...
Odsłon: 1471
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 32
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 157
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 2896
Składniki
Przygotowanie pora – Pora dokładnie umyj, przekrój wzdłuż na pół i pokrój w cienkie plasterki. Jeśli wolisz delikatniejszy smak, posól pora i odstaw na kilka minut, a następnie odciśnij nadmiar soku.
Łączenie składników – W misce wymieszaj startą marchewkę, jabłko i przygotowanego pora.
Doprawianie – Dodaj majonez i delikatnie wymieszaj, aż składniki się połączą. Dopraw surówkę solą, pieprzem, a jeśli lubisz lekką kwasowość, dodaj kilka kropel soku z cytryny.
Podawanie – Surówkę przełóż do salaterki i odstaw na 10–15 minut, by smaki się "przegryzły". Podawaj jako dodatek do obiadu lub lekką, zdrową przekąskę.