Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepszy dodatek do wiosennego obiadu. Prosta i szybka sałatka ze świeżych ogórków z dodatkiem gęstej śmietany pasuje do każdego mięsa i młodych ziemniaków!
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67369
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1826
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67369
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1826
Składniki
Ogórki myjemy, obieramy ze skórki i kroimy w niezbyt cienkie plasterki. Przekładamy do miseczki, solimy i odstawiamy na kilka minut, aby puściły wodę. Śmietanę przyprawiamy sokiem z cytryny, cukrem, pieprzem i solą. Dorzucamy do niej koperek, dokładnie mieszamy. Następnie odcedzamy ogórki z nadmiaru wody i łączymy ze śmietaną. Mizeria gotowa!