Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepszy dodatek do wiosennego obiadu. Prosta i szybka sałatka ze świeżych ogórków z dodatkiem gęstej śmietany pasuje do każdego mięsa i młodych ziemniaków!
Gnocchi to włoskie ziemniaczane kluseczki, przypominające nasze kopytka. Skor...
Odsłon: 68
Lubisz włoską kuchnię? Jeśli tak, z pewnością smakuje ci risotto. Czy wiesz,...
Odsłon: 1209
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 443
Gnocchi to włoskie ziemniaczane kluseczki, przypominające nasze kopytka. Skor...
Odsłon: 68
Lubisz włoską kuchnię? Jeśli tak, z pewnością smakuje ci risotto. Czy wiesz,...
Odsłon: 1209
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 443
Składniki
Ogórki myjemy, obieramy ze skórki i kroimy w niezbyt cienkie plasterki. Przekładamy do miseczki, solimy i odstawiamy na kilka minut, aby puściły wodę. Śmietanę przyprawiamy sokiem z cytryny, cukrem, pieprzem i solą. Dorzucamy do niej koperek, dokładnie mieszamy. Następnie odcedzamy ogórki z nadmiaru wody i łączymy ze śmietaną. Mizeria gotowa!