Do góry

Sałatki Przepis na:

Młody groszek

Młody groszek

Autor:

Przepisów i artykułów: 144 Ocena: 3801

Dodano:

Odsłon: 6171

Słodki, jędrny i zdrowy,k dodatek do dań i nie tylko.

Składniki

  • Młody groszek, 2 garści
  • Masło, łyżeczka
  • Parmezn tarty, pół łyżeczki
  • Czosnek szuszony, szczypta
  • wegeta domowa, szczypta
  • woda, 1 łyżka
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Młody groszek

Przygotowanie

  1. Młody groszek myjemy, odcinamy końce i jeżeli trzeba to kroimy na mniejsze kawałki. Na patelni roztapiamy masło wrzucamy na to groszek, posypujemy czosnkiem wegetą, podlewamy odrobiną wody i chwilę dusimy, dosłownie 2-3 minuty, chodzi o to by zachować jędrność groszku, przed padaniem posypujemy tartym parmezanem

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń