Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczną, szybką i błyskawiczną w przygotowaniu mizerię z dodatkiem zielonego sosu jogurtowego z koperkiem. Smaku całości dodaje intensywna nuta czosnku oraz świeżego szczypiorku.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1475
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231851
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5004
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1475
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231851
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5004
Składniki
Ogórki obieramy, kroimy w plastry, oprószamy je solą i odstawiamy aby puściły sok. W międzyczasie przygotowujemy zielony sos: Do naczynia dodajemy jogurt naturalny, posiekany koper, ząbek czosnku, cukier brzozowy, sok z cytryny dla smaku i szczyptę soli. Wszystko miksujemy na gładką masę do momentu, aż sos nabierze delikatnie zielonego koloru. Ogórki odciskamy z nadmiaru wody, dodajemy posiekany drobno szczypiorek, zalewamy wszystko przygotowanym sosem i gotowe! :) Życzę smacznego! :)