Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczną, szybką i błyskawiczną w przygotowaniu mizerię z dodatkiem zielonego sosu jogurtowego z koperkiem. Smaku całości dodaje intensywna nuta czosnku oraz świeżego szczypiorku.
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67440
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1841
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67440
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1841
Składniki
Ogórki obieramy, kroimy w plastry, oprószamy je solą i odstawiamy aby puściły sok. W międzyczasie przygotowujemy zielony sos: Do naczynia dodajemy jogurt naturalny, posiekany koper, ząbek czosnku, cukier brzozowy, sok z cytryny dla smaku i szczyptę soli. Wszystko miksujemy na gładką masę do momentu, aż sos nabierze delikatnie zielonego koloru. Ogórki odciskamy z nadmiaru wody, dodajemy posiekany drobno szczypiorek, zalewamy wszystko przygotowanym sosem i gotowe! :) Życzę smacznego! :)