Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczną, szybką i błyskawiczną w przygotowaniu mizerię z dodatkiem zielonego sosu jogurtowego z koperkiem. Smaku całości dodaje intensywna nuta czosnku oraz świeżego szczypiorku.
Dzisiaj prosty przepis na knedel na parze. Różnie sie mówi kluski na parze, b...
Odsłon: 751
Polecam np na kolację. Jest to też doskonała przekąska na rodzinnych spotkan...
Odsłon: 180
Dzisiaj prosty przepis na knedel na parze. Różnie sie mówi kluski na parze, b...
Odsłon: 751
Polecam np na kolację. Jest to też doskonała przekąska na rodzinnych spotkan...
Odsłon: 180
Składniki
Ogórki obieramy, kroimy w plastry, oprószamy je solą i odstawiamy aby puściły sok. W międzyczasie przygotowujemy zielony sos: Do naczynia dodajemy jogurt naturalny, posiekany koper, ząbek czosnku, cukier brzozowy, sok z cytryny dla smaku i szczyptę soli. Wszystko miksujemy na gładką masę do momentu, aż sos nabierze delikatnie zielonego koloru. Ogórki odciskamy z nadmiaru wody, dodajemy posiekany drobno szczypiorek, zalewamy wszystko przygotowanym sosem i gotowe! :) Życzę smacznego! :)