Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczną, szybką i błyskawiczną w przygotowaniu mizerię z dodatkiem zielonego sosu jogurtowego z koperkiem. Smaku całości dodaje intensywna nuta czosnku oraz świeżego szczypiorku.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5265
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 833
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11682
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5051
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1293
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5265
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 833
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11682
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5051
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1293
Składniki
Ogórki obieramy, kroimy w plastry, oprószamy je solą i odstawiamy aby puściły sok. W międzyczasie przygotowujemy zielony sos: Do naczynia dodajemy jogurt naturalny, posiekany koper, ząbek czosnku, cukier brzozowy, sok z cytryny dla smaku i szczyptę soli. Wszystko miksujemy na gładką masę do momentu, aż sos nabierze delikatnie zielonego koloru. Ogórki odciskamy z nadmiaru wody, dodajemy posiekany drobno szczypiorek, zalewamy wszystko przygotowanym sosem i gotowe! :) Życzę smacznego! :)