Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Modro kapusta, pod tą nazwą kryje się jedna z potraw śląskiego zwykle niedzielnego obiadu. Często podawana z kluskami śląskimi i roladą tworzy kompletne śląskie danie.
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 97
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9322
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 4886
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 38
Dziś do pracy.
Odsłon: 646
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 97
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9322
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 4886
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 38
Dziś do pracy.
Odsłon: 646
Składniki
Kapustę drobno szatkuję i gotuję do miękkości z liściem laurowym, zielem i pieprzem ziarnistym. Pokrojony w kostkę boczek podsmażam na rumiano (nie na skwarki) przed końcem dodaję pokrojoną w kosteczkę cebulę i podsmażam wspólnie. Gotową kapustę odcedzam i łączę z boczkiem i cebulą, mieszam i doprawiam solą, pieprzem, cukrem i łyżką octu. Najlepsza jest podawana na ciepło.