Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Modro kapusta, pod tą nazwą kryje się jedna z potraw śląskiego zwykle niedzielnego obiadu. Często podawana z kluskami śląskimi i roladą tworzy kompletne śląskie danie.
Przepis na pyszną, pożywną i niezwykle aromatyczną zupę grzybową z ziemniakam...
Odsłon: 94
Pyszne tradycyjnie ciasto które robię od bardzo dawna na każde święta, przepi...
Odsłon: 846
Niedzielny obiad nie zawsze musi oznaczać ciężkostrawne mięso w sosie lub kot...
Odsłon: 578
Zapiekanka gospodyni proboszcza inspirowana jest tradycyjnym daniem serwowany...
Odsłon: 1899
Przepis na pyszną, pożywną i niezwykle aromatyczną zupę grzybową z ziemniakam...
Odsłon: 94
Pyszne tradycyjnie ciasto które robię od bardzo dawna na każde święta, przepi...
Odsłon: 846
Niedzielny obiad nie zawsze musi oznaczać ciężkostrawne mięso w sosie lub kot...
Odsłon: 578
Zapiekanka gospodyni proboszcza inspirowana jest tradycyjnym daniem serwowany...
Odsłon: 1899
Składniki
Kapustę drobno szatkuję i gotuję do miękkości z liściem laurowym, zielem i pieprzem ziarnistym. Pokrojony w kostkę boczek podsmażam na rumiano (nie na skwarki) przed końcem dodaję pokrojoną w kosteczkę cebulę i podsmażam wspólnie. Gotową kapustę odcedzam i łączę z boczkiem i cebulą, mieszam i doprawiam solą, pieprzem, cukrem i łyżką octu. Najlepsza jest podawana na ciepło.