Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Modro kapusta, pod tą nazwą kryje się jedna z potraw śląskiego zwykle niedzielnego obiadu. Często podawana z kluskami śląskimi i roladą tworzy kompletne śląskie danie.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1225
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 440
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1309
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1225
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 440
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1309
Składniki
Kapustę drobno szatkuję i gotuję do miękkości z liściem laurowym, zielem i pieprzem ziarnistym. Pokrojony w kostkę boczek podsmażam na rumiano (nie na skwarki) przed końcem dodaję pokrojoną w kosteczkę cebulę i podsmażam wspólnie. Gotową kapustę odcedzam i łączę z boczkiem i cebulą, mieszam i doprawiam solą, pieprzem, cukrem i łyżką octu. Najlepsza jest podawana na ciepło.