Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świeża, lekka i szybka sałatka, która nie tylko świetnie smakuje, ale również cieszy oko. Mozzarella z salsą truskawkową to ciekawa i oryginalna propozycja dla miłośników kuchni włoskiej i letnich smaków.
Ta aromatyczna zupa z cieciorki rozgrzewa, syci i zachwyca głębią smaku. Świe...
Odsłon: 11421
Mięso z udzików w przyprawach podane z jędrnym brokułem.
Odsłon: 188
Ta aromatyczna zupa z cieciorki rozgrzewa, syci i zachwyca głębią smaku. Świe...
Odsłon: 11421
Mięso z udzików w przyprawach podane z jędrnym brokułem.
Odsłon: 188
Składniki
• Truskawki na salsę umyj, odsącz dokładnie na sicie, następnie pokrój owoce w małą kostkę. • Listki świeżej bazylii umyj, osusz i bardzo drobno posiekaj. Kilka listków zostaw w całości do dekoracji. • Cebulkę szalotkę obierz i pokrój w małą kostkę. • Do miski wlej oliwę, dodaj musztardę francuską z ziarnami gorczycy albo zamiast niej ocet balsamiczny, dopraw solą morską i pieprzem. • Do przyprawionej oliwy wrzuć pokrojone truskawki z bazylią, chili w suszonych płatkach albo posiekane świeże oraz szalotkę. Wymieszaj składniki. • Mozzarellę dobrze odsącz, pokrój na dość cienkie plasterki i ułóż na półmisku. • Na wierzchu sera rozłóż salsę i posyp świeżą bazylią.
Podawaj na przekąskę, np. ze świeżą bagietką, grzankami z czosnkiem albo dobrym razowym pieczywem. Smacznego :)