Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świeża, lekka i szybka sałatka, która nie tylko świetnie smakuje, ale również cieszy oko. Mozzarella z salsą truskawkową to ciekawa i oryginalna propozycja dla miłośników kuchni włoskiej i letnich smaków.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10128
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2753
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1874
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 722
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3980
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10128
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2753
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1874
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 722
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3980
Składniki
• Truskawki na salsę umyj, odsącz dokładnie na sicie, następnie pokrój owoce w małą kostkę. • Listki świeżej bazylii umyj, osusz i bardzo drobno posiekaj. Kilka listków zostaw w całości do dekoracji. • Cebulkę szalotkę obierz i pokrój w małą kostkę. • Do miski wlej oliwę, dodaj musztardę francuską z ziarnami gorczycy albo zamiast niej ocet balsamiczny, dopraw solą morską i pieprzem. • Do przyprawionej oliwy wrzuć pokrojone truskawki z bazylią, chili w suszonych płatkach albo posiekane świeże oraz szalotkę. Wymieszaj składniki. • Mozzarellę dobrze odsącz, pokrój na dość cienkie plasterki i ułóż na półmisku. • Na wierzchu sera rozłóż salsę i posyp świeżą bazylią.
Podawaj na przekąskę, np. ze świeżą bagietką, grzankami z czosnkiem albo dobrym razowym pieczywem. Smacznego :)