Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 11-08-2025
To najlepsza sałatka do drugiego dania, dzięki której nie musisz przygotowywać dodatków takich jak ziemniaki, kasza czy ryż.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7892
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 303
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3125
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 595
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7892
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 303
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3125
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 595
Składniki
Ziemniaki obierz (jeśli mają grubą skórkę) i ugotuj w osolonej wodzie do miękkości – ale nie rozgotuj! Powinny być jędrne. Ostudź i pokrój na plasterki.
Sałatę lodową porwij na mniejsze kawałki, przełóż do dużej miski. Paprykę pokrój w cienkie paski lub kostkę. Cebulę posiekaj w cienkie piórka. Szczypiorek drobno pokrój.
W miseczce dokładnie wymieszaj majonez, jogurt, musztardę, czosnek, parmezan i sok z cytryny. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Do miski z sałatą dodaj ziemniaki, paprykę, cebulę i szczypiorek. Polej sosem tuż przed podaniem i delikatnie wymieszaj.