Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z pieczonych ziemniaków to idealne połączenie chrupiącej skórki, miękkiego wnętrza i aromatycznych dodatków. Doskonale sprawdzi się na każdą okazję np. do obiadu, grilla, na świątecznym lub imprezowym stole. To prosta, a jednocześnie pełna charakteru sałatka. Spróbuj i przekonaj się, jak pyszne mogą być klasyczne składniki w nowej odsłonie!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 364
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 114
Przepis na te pierogi jest prosty i łatwy, a pierogi dobre nie tylko na święt...
Odsłon: 140
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 642
Przepis na pyszne i aromatyczne ciasteczka z wiórkami kokosowymi, które są sz...
Odsłon: 170
Malinowy Puch to ciasto na cienkim biszkopcie, z musem malinowym, herbatnikam...
Odsłon: 16112
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 364
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 114
Przepis na te pierogi jest prosty i łatwy, a pierogi dobre nie tylko na święt...
Odsłon: 140
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 642
Przepis na pyszne i aromatyczne ciasteczka z wiórkami kokosowymi, które są sz...
Odsłon: 170
Malinowy Puch to ciasto na cienkim biszkopcie, z musem malinowym, herbatnikam...
Odsłon: 16112
Składniki
Ziemniaki pokrój na grubą kostkę i przełóż do miski Wlej trochę oleju i dodaj resztę przypraw, czyli sól, pieprz, czosnek granulowany, tymianek i słodką paprykę. Całość dokładnie wymieszaj i przełóż do urządzenia airfryer na 20 minut, temp. 180 stopni lub do piekarnika na ok. 25-30 minut do zrumienienia. W tym czasie na patelni usmaż cienkie plastry boczku wędzonego i odłóż na deskę. Następnie przygotuj sos. Do miseczki dodaj po łyżce majonezu i jogurtu oraz łyżeczkę musztardy. Dopraw solą i pieprzem. Dalej dodaj rzodkiewki i ogórek pokrojone w drobną kosteczkę oraz siekany koperek. Wszystko dokładnie wymieszaj. Upieczone ziemniaki chwilę wystudź i przełóż do miski. Dodaj pokrojony w cienkie paseczki usmażony boczek oraz cebulę pokrojoną w cienkie półplasterki. Na koniec dodaj sos i sałatkę delikatnie wymieszaj. Górę sałatki można posypać siekanym szczypiorkiem i ozdobić kawałkami rzodkiewki. Polecam, bo jest pyszna :-) Smacznego !