Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pierwszy raz w ten sposób pasteryzowałam ogórki i muszę przyznać, że wyszły idealnie chrupkie
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3192
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 624
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2313
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3192
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 624
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2313
Składniki
1. przygotować słoiki o pojemności 1 l, ogórki umyć, 2. do każdego słoika włożyć koper, liść laurowy, ząbek czosnku, kawałek chrzanu, listek selera i pół łyżeczki gorczycy, następnie ułożyć ściśle ogórki, 3. składniki zalewy dokładnie wymieszać, zalać ogórki, zakręcić słoiki, 4. słoiki ustawić na wyłożonej papierem blasze, wstawić do zimnego piekarnika, temperaturę ustawić na 130 st, po nagrzaniu piekarnika pasteryzować przez 15 min, po tym czasie wyłączyć piekarnik, słoiki pozostawić do ostygnięcia, smacznego