Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pierwszy raz w ten sposób pasteryzowałam ogórki i muszę przyznać, że wyszły idealnie chrupkie
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3561
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 1828
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1079
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 219
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3561
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 1828
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1079
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 219
Składniki
1. przygotować słoiki o pojemności 1 l, ogórki umyć, 2. do każdego słoika włożyć koper, liść laurowy, ząbek czosnku, kawałek chrzanu, listek selera i pół łyżeczki gorczycy, następnie ułożyć ściśle ogórki, 3. składniki zalewy dokładnie wymieszać, zalać ogórki, zakręcić słoiki, 4. słoiki ustawić na wyłożonej papierem blasze, wstawić do zimnego piekarnika, temperaturę ustawić na 130 st, po nagrzaniu piekarnika pasteryzować przez 15 min, po tym czasie wyłączyć piekarnik, słoiki pozostawić do ostygnięcia, smacznego