Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pierwszy raz w ten sposób pasteryzowałam ogórki i muszę przyznać, że wyszły idealnie chrupkie
Cenisz szybko przygotowane desery? Nie lubisz ociekających tłuszczem wypieków...
Odsłon: 5437
Pierogi po zbójnicku z pewnością zadowolą każdego głodomora. Mięciutkie ciast...
Odsłon: 29635
Cenisz szybko przygotowane desery? Nie lubisz ociekających tłuszczem wypieków...
Odsłon: 5437
Pierogi po zbójnicku z pewnością zadowolą każdego głodomora. Mięciutkie ciast...
Odsłon: 29635
Składniki
1. przygotować słoiki o pojemności 1 l, ogórki umyć, 2. do każdego słoika włożyć koper, liść laurowy, ząbek czosnku, kawałek chrzanu, listek selera i pół łyżeczki gorczycy, następnie ułożyć ściśle ogórki, 3. składniki zalewy dokładnie wymieszać, zalać ogórki, zakręcić słoiki, 4. słoiki ustawić na wyłożonej papierem blasze, wstawić do zimnego piekarnika, temperaturę ustawić na 130 st, po nagrzaniu piekarnika pasteryzować przez 15 min, po tym czasie wyłączyć piekarnik, słoiki pozostawić do ostygnięcia, smacznego