Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Arbabski przysmak uwielbiany przez Francuzow, idealna na lato salatka, swietny dodatek do grilla! Podane proporcje pozwola na przygotowanie salatki dla okolo 8 osob.
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 17
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2115
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 196
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1198
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 17
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2115
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 196
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1198
Składniki
Zaczynamy od przygotowania kaszy kuskus wg przepisu na opakowaniu. Dodajemy lyzke oliwy z oliwek, mieszamy i odstawiamy do lodowki.
Zagotowujemy wode w granku i dodajemy rodzynki. Gotujemy je przez 20 minut, nastepnie odcedzamy.
Kroimy pomidory i ogorki w mala kostke, siekamy na drobno cebule oraz miete.
W misce mieszamy kasze kuskus z pokrojonymi wczesniej warzywami i mieta. Wlewamy sok z cytryny i mieszamy.
Delikatnie doprawiamy sola i pieprzem do smaku.
Odstawiamy calosc do lodowki na conajmniej 30 minut i podajemy zimna! Smacznego :)