Arbabski przysmak uwielbiany przez Francuzow, idealna na lato salatka, swietny dodatek do grilla! Podane proporcje pozwola na przygotowanie salatki dla okolo 8 osob.
Orzeźwiająca sałatka Taboulé z kaszą kuskus i miętą
Składniki
- 500 g kaszy kuskus
- 500 g pomidorow (moga byc koktajlowki)
- 1 swiezy ogorek
- 4 srednie cebule
- 6 galazek miety
- sok z 2 cytryn
- oliwa z oliwy
- pieprz i sol do smaku
- 200 g rodzynek
Składniki
- 500 g kaszy kuskus
- 500 g pomidorow (moga byc koktajlowki)
- 1 swiezy ogorek
- 4 srednie cebule
- 6 galazek miety
- sok z 2 cytryn
- oliwa z oliwy
- pieprz i sol do smaku
- 200 g rodzynek
Etapy przygotowania
Zaczynamy od przygotowania kaszy kuskus wg przepisu na opakowaniu. Dodajemy lyzke oliwy z oliwek, mieszamy i odstawiamy do lodowki.
Zagotowujemy wode w granku i dodajemy rodzynki. Gotujemy je przez 20 minut, nastepnie odcedzamy.
Kroimy pomidory i ogorki w mala kostke, siekamy na drobno cebule oraz miete.
W misce mieszamy kasze kuskus z pokrojonymi wczesniej warzywami i mieta. Wlewamy sok z cytryny i mieszamy.
Delikatnie doprawiamy sola i pieprzem do smaku.
Odstawiamy calosc do lodowki na conajmniej 30 minut i podajemy zimna! Smacznego :)
Przepis w Waszym wykonaniu (1)
Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 81
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Do pracy
- Bez cukru
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Szpinak
- Papryka
- Ser
- Mleko
- Przyprawy
- Czosnek
- Płatki
Odsłon: 124
Ostatnio komentowane przepisy
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 81
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Do pracy
- Bez cukru
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Szpinak
- Papryka
- Ser
- Mleko
- Przyprawy
- Czosnek
- Płatki
Odsłon: 124
Składniki
- 500 g kaszy kuskus
- 500 g pomidorow (moga byc koktajlowki)
- 1 swiezy ogorek
- 4 srednie cebule
- 6 galazek miety
- sok z 2 cytryn
- oliwa z oliwy
- pieprz i sol do smaku
- 200 g rodzynek
Zaczynamy od przygotowania kaszy kuskus wg przepisu na opakowaniu. Dodajemy lyzke oliwy z oliwek, mieszamy i odstawiamy do lodowki.
Zagotowujemy wode w granku i dodajemy rodzynki. Gotujemy je przez 20 minut, nastepnie odcedzamy.
Kroimy pomidory i ogorki w mala kostke, siekamy na drobno cebule oraz miete.
W misce mieszamy kasze kuskus z pokrojonymi wczesniej warzywami i mieta. Wlewamy sok z cytryny i mieszamy.
Delikatnie doprawiamy sola i pieprzem do smaku.
Odstawiamy calosc do lodowki na conajmniej 30 minut i podajemy zimna! Smacznego :)
Bardzo lubię, super :)