Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Arbabski przysmak uwielbiany przez Francuzow, idealna na lato salatka, swietny dodatek do grilla! Podane proporcje pozwola na przygotowanie salatki dla okolo 8 osob.
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 83
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 284
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 797
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 22725
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 83
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 284
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 797
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 22725
Składniki
Zaczynamy od przygotowania kaszy kuskus wg przepisu na opakowaniu. Dodajemy lyzke oliwy z oliwek, mieszamy i odstawiamy do lodowki.
Zagotowujemy wode w granku i dodajemy rodzynki. Gotujemy je przez 20 minut, nastepnie odcedzamy.
Kroimy pomidory i ogorki w mala kostke, siekamy na drobno cebule oraz miete.
W misce mieszamy kasze kuskus z pokrojonymi wczesniej warzywami i mieta. Wlewamy sok z cytryny i mieszamy.
Delikatnie doprawiamy sola i pieprzem do smaku.
Odstawiamy calosc do lodowki na conajmniej 30 minut i podajemy zimna! Smacznego :)