Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lato to idealny czas na surówki i sałatki. Na targowiskach nie brak świeżych warzyw i owoców, które można przetwarzać i łączyć ze sobą na setki sposobów. Temperatura otoczenia zachęca do spożywania lekkich dań. Orzeźwiająca surówka baronessy często z powodzeniem może zastąpić cały posiłek. Jej przyrządzenie zajmuje nie więcej niż kwadrans, więc z powodzeniem można zająć się tym nawet podczas pracowitego dnia. Nie trzeba dodawać, że nieprzetworzone warzywa i owoce to potężna dawka witamin, minerałów i innych cennych składników diety. Sięgaj więc po nie codziennie, puszczając przy tym wodze fantazji. Pyszną, orzeźwiającą surówkę można zrobić ze wszystkiego. Poniżej znajdziesz pomysł na taką, którą z łatwością przyrządzisz także poza sezonem letnim, czyli ze składników dostępnych cały rok.
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40572
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 950
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 234
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3274
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40572
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 950
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 234
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3274
Składniki
Obierz pomarańcze i usuń z miąższu białe błonki. Z kawałka owocu wyciśnij 2 łyżki soku. Resztę miąższu pokrój w kostkę. Obierz marchewkę i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Usuń z kapusty zdrewniałe liście, opłucz ją i drobno poszatkuj. Wymieszaj wszystkie składniki w misce.
W osobnym naczyniu połącz oliwę z octem balsamicznym, sokiem z pomarańczy, miodem i solą na jednolity sos. Polej surówkę sosem i odstaw na kilkanaście minut. Podawaj posypaną natką pietruszki.