Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lato to idealny czas na surówki i sałatki. Na targowiskach nie brak świeżych warzyw i owoców, które można przetwarzać i łączyć ze sobą na setki sposobów. Temperatura otoczenia zachęca do spożywania lekkich dań. Orzeźwiająca surówka baronessy często z powodzeniem może zastąpić cały posiłek. Jej przyrządzenie zajmuje nie więcej niż kwadrans, więc z powodzeniem można zająć się tym nawet podczas pracowitego dnia. Nie trzeba dodawać, że nieprzetworzone warzywa i owoce to potężna dawka witamin, minerałów i innych cennych składników diety. Sięgaj więc po nie codziennie, puszczając przy tym wodze fantazji. Pyszną, orzeźwiającą surówkę można zrobić ze wszystkiego. Poniżej znajdziesz pomysł na taką, którą z łatwością przyrządzisz także poza sezonem letnim, czyli ze składników dostępnych cały rok.
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 73
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 173
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 955
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 251
Przepis dnia
Dorsz pieczony to szybki i prosty przepis na rybne danie, które sprawdzi się...
Odsłon: 5399
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 73
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 173
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 955
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 251
Przepis dnia
Dorsz pieczony to szybki i prosty przepis na rybne danie, które sprawdzi się...
Odsłon: 5399
Składniki
Obierz pomarańcze i usuń z miąższu białe błonki. Z kawałka owocu wyciśnij 2 łyżki soku. Resztę miąższu pokrój w kostkę. Obierz marchewkę i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Usuń z kapusty zdrewniałe liście, opłucz ją i drobno poszatkuj. Wymieszaj wszystkie składniki w misce.
W osobnym naczyniu połącz oliwę z octem balsamicznym, sokiem z pomarańczy, miodem i solą na jednolity sos. Polej surówkę sosem i odstaw na kilkanaście minut. Podawaj posypaną natką pietruszki.