Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lato to idealny czas na surówki i sałatki. Na targowiskach nie brak świeżych warzyw i owoców, które można przetwarzać i łączyć ze sobą na setki sposobów. Temperatura otoczenia zachęca do spożywania lekkich dań. Orzeźwiająca surówka baronessy często z powodzeniem może zastąpić cały posiłek. Jej przyrządzenie zajmuje nie więcej niż kwadrans, więc z powodzeniem można zająć się tym nawet podczas pracowitego dnia. Nie trzeba dodawać, że nieprzetworzone warzywa i owoce to potężna dawka witamin, minerałów i innych cennych składników diety. Sięgaj więc po nie codziennie, puszczając przy tym wodze fantazji. Pyszną, orzeźwiającą surówkę można zrobić ze wszystkiego. Poniżej znajdziesz pomysł na taką, którą z łatwością przyrządzisz także poza sezonem letnim, czyli ze składników dostępnych cały rok.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7224
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2684
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20194
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 582
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 806
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7224
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2684
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20194
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 582
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 806
Składniki
Obierz pomarańcze i usuń z miąższu białe błonki. Z kawałka owocu wyciśnij 2 łyżki soku. Resztę miąższu pokrój w kostkę. Obierz marchewkę i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Usuń z kapusty zdrewniałe liście, opłucz ją i drobno poszatkuj. Wymieszaj wszystkie składniki w misce.
W osobnym naczyniu połącz oliwę z octem balsamicznym, sokiem z pomarańczy, miodem i solą na jednolity sos. Polej surówkę sosem i odstaw na kilkanaście minut. Podawaj posypaną natką pietruszki.