Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjna włoska sałatka chlebowo-pomidorowa. Ilu kucharzy tyle wersji, oto moja. Lekka, orzeźwiająca.
Jeśli poszukujesz pomysłu na danie, które jest szybkie w przygotowaniu, smacz...
Odsłon: 40
Roladki mięsne to danie, które łączy w sobie delikatność mięsa, wyrazisty sma...
Odsłon: 34
Szybka sałatka z pora i jajek, doskonała na kolację i na przyjęcia. Proste sk...
Odsłon: 91
Jeśli poszukujesz pomysłu na danie, które jest szybkie w przygotowaniu, smacz...
Odsłon: 40
Roladki mięsne to danie, które łączy w sobie delikatność mięsa, wyrazisty sma...
Odsłon: 34
Szybka sałatka z pora i jajek, doskonała na kolację i na przyjęcia. Proste sk...
Odsłon: 91
Składniki
Bułki ciabatta pokroiłem na kostki ok. dwucentymetrowe. Przecisnąłem czosnek przez praskę i wymieszałem z oliwą. Połączyłem chleb z miksturą , delikatnie ale dokładnie wymieszałem. Piekarnik rozgrzałem do temperatury 200 stopni C. Bułki rozłożyłem na pojedynczą warstwę na blasze i zapiekałem ok. 10 minut, aż lekko się zarumieniły. Przygotowałem pomidorowy winegret. Włożyłem zrumienione, ostudzone kostki do tej samej miski, w której mieszałem oliwę z czosnkiem, dodałem pozostałe składniki i sos winegret. Wymieszałem ostrożnie składniki. Sałatkę podałem zaraz po połączeniu składników, aby grzanki nie przesiąkły zbytnio sosem.