Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjna włoska sałatka chlebowo-pomidorowa. Ilu kucharzy tyle wersji, oto moja. Lekka, orzeźwiająca.
Lekki deserek składający się z twarogu z dodatkiem maku, śmietanki oraz pure...
Odsłon: 260
Polecam np na kolację. Jest to też doskonała przekąska na rodzinnych spotkan...
Odsłon: 207
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 1773
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1019
Przepis na proste i szybkie w przygotowaniu kluseczki z twarogu, mąki i jajek...
Odsłon: 140
Lekki deserek składający się z twarogu z dodatkiem maku, śmietanki oraz pure...
Odsłon: 260
Polecam np na kolację. Jest to też doskonała przekąska na rodzinnych spotkan...
Odsłon: 207
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 1773
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1019
Przepis na proste i szybkie w przygotowaniu kluseczki z twarogu, mąki i jajek...
Odsłon: 140
Składniki
Bułki ciabatta pokroiłem na kostki ok. dwucentymetrowe. Przecisnąłem czosnek przez praskę i wymieszałem z oliwą. Połączyłem chleb z miksturą , delikatnie ale dokładnie wymieszałem. Piekarnik rozgrzałem do temperatury 200 stopni C. Bułki rozłożyłem na pojedynczą warstwę na blasze i zapiekałem ok. 10 minut, aż lekko się zarumieniły. Przygotowałem pomidorowy winegret. Włożyłem zrumienione, ostudzone kostki do tej samej miski, w której mieszałem oliwę z czosnkiem, dodałem pozostałe składniki i sos winegret. Wymieszałem ostrożnie składniki. Sałatkę podałem zaraz po połączeniu składników, aby grzanki nie przesiąkły zbytnio sosem.