Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kasza pęczak mało doceniana, ale zaczyna cieszyć się coraz większą popularnością. Chętnie używam jej jako dodatku, a także głównego składnika wielu wartościowych dań. Kaszę pęczak powinny spożywać osoby, które się odchudzają i mają problem z zaparciami. Wspomaga prawidłową pracę układu pokarmowego i przemianę materii. Organizm w szybki sposób oczyszcza się z toksyn – możemy poczuć się naprawdę lekko.
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 59
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 588
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2017
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4012
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 59
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 588
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2017
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4012
Składniki
Pęczak gotujemy około 30 minut. Jak jest już miękki wyjmujemy z wody i odstawiamy do wystygnięcia. Pomidory kroimy na małe kawałki.
Nektarynkę kroimy na mała kostki.
Na talerz polany oliwą kładziemy pęczak i otaczamy pokrojoną nektarynką. Następnie do środka rozkładamy pocięte suszone pomidory.
Do środka dodajemy kukurydzę.
Na środek kładziemy pokrojone pomidorki. Posypujemy całość lekko solą i pieprzem. Kładziemy na górę paski sera i przed podaniem skrapiamy oliwą, może być oliwa z pomidorów suszonych. A teraz lampka białego wina i smacznego