Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kasza pęczak mało doceniana, ale zaczyna cieszyć się coraz większą popularnością. Chętnie używam jej jako dodatku, a także głównego składnika wielu wartościowych dań. Kaszę pęczak powinny spożywać osoby, które się odchudzają i mają problem z zaparciami. Wspomaga prawidłową pracę układu pokarmowego i przemianę materii. Organizm w szybki sposób oczyszcza się z toksyn – możemy poczuć się naprawdę lekko.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 218
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 220
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1321
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 682
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 218
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 220
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1321
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 682
Składniki
Pęczak gotujemy około 30 minut. Jak jest już miękki wyjmujemy z wody i odstawiamy do wystygnięcia. Pomidory kroimy na małe kawałki.
Nektarynkę kroimy na mała kostki.
Na talerz polany oliwą kładziemy pęczak i otaczamy pokrojoną nektarynką. Następnie do środka rozkładamy pocięte suszone pomidory.
Do środka dodajemy kukurydzę.
Na środek kładziemy pokrojone pomidorki. Posypujemy całość lekko solą i pieprzem. Kładziemy na górę paski sera i przed podaniem skrapiamy oliwą, może być oliwa z pomidorów suszonych. A teraz lampka białego wina i smacznego