Sałatka bardzo smaczna i bardzo sycąca.
Penne z kurczakiem
Składniki
- makaron penne 200g
- ogórek zielony 1 szt
- ćwiartka z kurczaka 1 szt
- nać z pietruszki 1/2 pęczka
- papryka czerwona 1/2 szt
- cebula 1 szt
- mielona papryka, sól, pieprz
- oliwa z oliwek
- sos: oliwa z oliwek 1 łyżka, ocet balsamiczny 1 łyżka, sól, pieprz czarny
Składniki
- makaron penne 200g
- ogórek zielony 1 szt
- ćwiartka z kurczaka 1 szt
- nać z pietruszki 1/2 pęczka
- papryka czerwona 1/2 szt
- cebula 1 szt
- mielona papryka, sól, pieprz
- oliwa z oliwek
- sos: oliwa z oliwek 1 łyżka, ocet balsamiczny 1 łyżka, sól, pieprz czarny

Etapy przygotowania
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić, przelać zimną wodą, aby się nie skleił. Paprykę pokroić w kostkę, cebulę w piórka. Warzywa zeszklić na oliwie z oliwek. Ćwiartki kurczaka ugotować w lekko osolonej wodzie, wystudzić. Oddzielić mięso od kości. Kawałki mięsa posypać papryką mieloną, podsmażyć na patelni. W misce wymieszać makaron, podsmażone mięso, cebulę i paprykę. Dodać ogórka pokrojonego w grubą kostkę oraz posiekaną nać pietruszki. Całość zalać sosem z oliwy i octu balsamicznego, wymieszać.

Smacznego.

Przepis w Waszym wykonaniu (4)


Komentarze do przepisu (3)
Ostatnio komentowane przepisy
Już od dawna „chodził” za mną piróg biłgorajski, o którym przypomniała mi prz...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Bez glutenu
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Kasze i ryż
- Gryczana
- Warzywa
- Ziemniaki
- Nabiał
- Ser
- Przyprawy
- Majeranek
- Mięta
- Pierogi
- Ciasta
Odsłon: 134
Ostatnio komentowane przepisy
Już od dawna „chodził” za mną piróg biłgorajski, o którym przypomniała mi prz...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Bez glutenu
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Kasze i ryż
- Gryczana
- Warzywa
- Ziemniaki
- Nabiał
- Ser
- Przyprawy
- Majeranek
- Mięta
- Pierogi
- Ciasta
Odsłon: 134



Składniki
- makaron penne 200g
- ogórek zielony 1 szt
- ćwiartka z kurczaka 1 szt
- nać z pietruszki 1/2 pęczka
- papryka czerwona 1/2 szt
- cebula 1 szt
- mielona papryka, sól, pieprz
- oliwa z oliwek
- sos: oliwa z oliwek 1 łyżka, ocet balsamiczny 1 łyżka, sól, pieprz czarny
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić, przelać zimną wodą, aby się nie skleił. Paprykę pokroić w kostkę, cebulę w piórka. Warzywa zeszklić na oliwie z oliwek. Ćwiartki kurczaka ugotować w lekko osolonej wodzie, wystudzić. Oddzielić mięso od kości. Kawałki mięsa posypać papryką mieloną, podsmażyć na patelni. W misce wymieszać makaron, podsmażone mięso, cebulę i paprykę. Dodać ogórka pokrojonego w grubą kostkę oraz posiekaną nać pietruszki. Całość zalać sosem z oliwy i octu balsamicznego, wymieszać.
Smacznego.
Pycha! :)
usmażyć kurczaka
pyszności, uwielbiam takie kombinacje :)