Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone warzywa korzeniowe, pełne aromatu i pięknego zapachu unoszącego się w całym domu, mogą być idealnym zdrowym posiłkiem lub dodatkiem do dania głównego. Świetnie komponują się z ziemniaczanym purée albo kolorową sałatką.
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 521
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 706
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1125
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 194
Proste i szybkie danie wywodzące się z Pomorza. Pulki, czyli ziemniaki gotowa...
Odsłon: 208
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszną konserwę w słoikach ala mortadela...
Odsłon: 6085
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 521
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 706
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1125
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 194
Proste i szybkie danie wywodzące się z Pomorza. Pulki, czyli ziemniaki gotowa...
Odsłon: 208
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszną konserwę w słoikach ala mortadela...
Odsłon: 6085
Składniki
Wszystkie warzywa obierz. Marchewki zostaw w całości, jeśli są małe i cienkie. Jeśli trafiły ci się większe okazy to przekrój je najpierw wzdłuż, a potem jeszcze raz, aby uzyskać słupki. Tak samo zrób z pietruszkami. Korzeń selera pokrój na mniejsze kawałki. Cebule posiekaj w piórka. Bataty też pokrój drobniej.
Teraz rozłóż wszystkie warzywa na głębokiej blaszce do pieczenia wyłożonej papierem albo w naczyniu żaroodpornym. Ząbki czosnku obierz i zetrzyj, wyłóż równomiernie na warzywa. Skrop oliwą i podsyp rozmarynem, papryką słodką i ostrą, solą oraz pieprzem. Delikatnie zamieszaj ręką, aby przyprawy obtoczyły każde warzywo.
Piecz w 190 stopniach Celsjusza przez około 30-35 minut.