Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 09-03-2024
Pikantna sałatka z czerwonej fasoli podana z pieczywem i czerwonym wytrwanym winem stanowi dobry początek fajnego spotkania z rodziną lub przyjaciółmi. Ze wskazanych proporcji wyjdzie sałatki jak dla 10 osób. Jeżeli potrzebujecie mnie podzielcie wszystko na pół. :)
miska, patelnia
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 57
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2408
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 504
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 849
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 57
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2408
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 504
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 849
Składniki
Sałatę podzielić, umyć, osuszyć, porwać na kawałki i wrzucić do miski.
Paprykę umyć, pokroić w kostkę wycinając gniazda nasienne. Dodać do miski.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Dodać do miski.
Kukurydzę oraz fasolę odsączyć i dodać do miski.
Przygotować sos w oddzielnej miseczce łącząc ze sobą majonez, ketchup oraz ostry sos. Dokładnie wymieszać.
Boczek pokroić na paseczki i usmażyć na chrupko.
Warzywa wymieszać z sosem w misce, a na wierzch posypać boczkiem. Smacznego! :)