Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na surówkę pełną smaków i witamin, a w szczególności prowitaminy A - wspaniałego β-Karotenu.
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 152
Japońskie ciasto wiśniowe Tradycyjny sernik japoński znany jest ze swojej og...
Odsłon: 1396
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4426
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 152
Japońskie ciasto wiśniowe Tradycyjny sernik japoński znany jest ze swojej og...
Odsłon: 1396
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4426
Składniki
Marchewki obieramy i ucieramy na tarce na drobnych oczkach. Tymianek cytrynowy siekamy drobno i dodajemy do miseczki. Pomarańcza zostanie wykorzystana w trzech krokach: 1. Na początku ścieramy skórkę z całego owocu i dodajemy go do marchewki. 2. Następnie pomarańczę kroimy na pół i z jednej części wybieramy miąższ, który dodajemy do surówki. 3. Z drugiej części owocu wyciskamy sok, którym skrapiamy startą marchew.
Na sam koniec przygotowujemy sos z oleju lnianego, musztardy, octu jabłkowego i miodu. Wszystkie składniki mieszamy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji. Sos dodajemy do przygotowanych wcześniej składników i mieszamy. Życzę smacznego! :)