Do góry

Sałatki Przepis na:

pomidory z avocado,chrupiącym boczkiem i parmezanem

pomidory z avocado,chrupiącym boczkiem i parmezanem

Autor:

Przepisów i artykułów: 161 Ocena: 1475

Dodano:

Odsłon: 2224

szybka sałata-energetyczna dawka mocy na cały dzień ;-) można zjeść z ulubionym pieczywem,samà albo z sadzonymi jajkami w zestawie ;-)

Składniki

  • pomidory 2,3 szt.
  • avocado 2 szt.
  • parmezan w kawałku
  • boczek wędzony 4 plastry
  • oliwa z oliwek
  • masło klarowane
  • sòl młynek
  • pieprz młynek
  • chilli młynek
  • czosnek młynek
1-2 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
pomidory z avocado,chrupiącym boczkiem i parmezanem

Przygotowanie

  1. pomidory parzymy,obieramy ze skôrki,kroimy na małe kawałki
    avocado przecinamy na pòł,usuwamy pestkę i też kroimy w plasterki

  2. parmezan ścieramy na najmniejszych oczkach
    rumienimy na klarowanym masełku małe kawałki boczku

  3. układamy w miseczce pomidory z avocado,podlewamy delikatnie oliwà z oliwek,na wierzchu,po jednej stronie układamy boczek,po drugiej posypujemy parmezan
    opròszamy solà,pieprzem,chilli i czosnkiem

    I gotowe

    Smacznego ;-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń