Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś podaję przepis na prostą i smaczną porową surówkę obiadową. Mam nadzieję, że też przypadnie Wam do gustu. Zapraszam!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10316
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5945
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5298
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12756
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4521
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10316
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5945
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5298
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12756
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4521
Składniki
Pora myjemy i kroimy w kostkę – białą część jak i zielone liście. Posypujemy odrobiną soli.
Marchew i jabłko ścieramy na tarce. Szczypiorek drobno siekamy.
Przygotowujemy sos: majonez, ocet, musztardę mieszamy z odrobiną soli i świeżo mielonego pieprzu.
Marchew, szczypiorek, jabłko i żurawinę i przygotowany sos mieszamy z poszatkowanym porem. W razie potrzeby prostą surówkę porową doprawiamy jeszcze odrobiną soli.
Podajemy do dań z kurczakiem. Idealnie też pasuje do pieczonych ziemniaczków i pieczonego kurczaka.