Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz przepisu na odświeżającą i pożywną sałatkę, która zaspokoi głód i zachwyci smakiem? Kolorowa sałatka brokułowa z jajkiem i jogurtowym sosem to doskonały wybór! To danie, pełne świeżych warzyw i aromatycznego koperku, jest idealne na każdą porę dnia, a także świetnie sprawdzi się jako dodatek do grillowanych potraw czy lekkiego obiadu.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8483
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 546
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8483
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 546
Składniki
Do miski przekładamy jogurt, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, całość doprawiamy do smaku solą oraz czarnym pieprzem i dokładnie mieszamy.
Ziemniaki kroimy w grubą kostkę, po czym umieszczamy w misce. Ugotowanego i wystudzonego brokuła kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy do ziemniaków. Obrane ze skorupek jajka kroimy w większą kostkę po czym wrzucamy do miski z pozostałymi składnikami. Opłukany koperek drobno siekamy i dodajemy do sałatki. Na końcu do sałatki dodajemy sos wcześniej przygotowany sos i całość razem łączymy. Tak przygotowaną sałatkę wstawiamy do lodówki na pół godziny aby wszystkie smaki się przegryzły.