Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasami lubię eksperymenty, a dzisiaj w roli głównej będzie owoc o nazwie mango.
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 173
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 139
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 790
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 173
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 139
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 790
Składniki
Zaczynamy od avokado. Obieramy, kroimy na kostkę i wrzucamy do pojemnika.
Następnie kroimy na kawałki kiszone buraki. Takie buraki są bardzo zdrowe i dają pyszną kwasotkę sałatce.
Cykorię kroim na połowę a potem w tzw piórka.
Mango kroimy na kwadraciki robiąc tzw. jeża. Możemy dodać całe mango bo smak tego owocu musi być dominujący. Kroimy oliwki, pomidorki i dodajemy do całości. Układamy wszystko na talerzu, polewamy przygotowanym sosem i obtaczamy kiełkami słonecznika. Te ostatnie robią super smak.
I tak oto mamy całość o niebywałym smaku i wyglądzie. A teraz życzę smacznego.