Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka, która może być alternatywą dla tradycyjnej jarzynowej. Zdecydowanie jest szybsza w przygotowaniu, a równie smaczna. Choć nic nie zastąpi królowej sałatek, a jej wielbiciele mogą być oburzeni, że w ogóle można ją zastąpić, to mimo wszystko polecam wypróbować :)
nóż, deska, garnek do gotowania, sitko, salaterka
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 100
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 143
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4203
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8678
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 100
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 143
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4203
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8678
Składniki
Marchewkę i ziemniaki w mundurkach ugotować do miękkości, ale tak, aby pozostały al dente. Odstawić do odparowania i wystudzenia. Obrać, pokroić w kostkę.
Pory przekroić wzdłuż na pół, i połówki jeszcze raz na pół. Drobno pokroić, przelać wrzątkiem na sitku, pozostawić do odparowania i wystudzenia.
Paprykę i jajka pokroić w taką samą kostkę jak pozostałe warzywa.
W dużej salaterce wymieszać delikatnie, ale dokładnie, składniki z odsączonym z zalewy groszkiem, selerem, majonezem i musztardą. Przyprawić solą i pieprzem do smaku.
Sałatkę przed podaniem odstawić na godzinę do lodówki.