Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka, która może być alternatywą dla tradycyjnej jarzynowej. Zdecydowanie jest szybsza w przygotowaniu, a równie smaczna. Choć nic nie zastąpi królowej sałatek, a jej wielbiciele mogą być oburzeni, że w ogóle można ją zastąpić, to mimo wszystko polecam wypróbować :)
nóż, deska, garnek do gotowania, sitko, salaterka
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11898
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16252
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5190
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11898
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16252
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5190
Składniki
Marchewkę i ziemniaki w mundurkach ugotować do miękkości, ale tak, aby pozostały al dente. Odstawić do odparowania i wystudzenia. Obrać, pokroić w kostkę.
Pory przekroić wzdłuż na pół, i połówki jeszcze raz na pół. Drobno pokroić, przelać wrzątkiem na sitku, pozostawić do odparowania i wystudzenia.
Paprykę i jajka pokroić w taką samą kostkę jak pozostałe warzywa.
W dużej salaterce wymieszać delikatnie, ale dokładnie, składniki z odsączonym z zalewy groszkiem, selerem, majonezem i musztardą. Przyprawić solą i pieprzem do smaku.
Sałatkę przed podaniem odstawić na godzinę do lodówki.