Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i pyszna sałatka, którą robi się błyskawicznie. Często biorę ją do pracy .
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1476
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1204
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1329
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1007
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1476
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1204
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1329
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1007
Składniki
Odkrawamy skórę z filetu z łososia. Kroimy go na pół, posypujemy pieprzem cytrynowym.
Gotujemy rybę na parze. Jeśli nie mamy parownicy to polecam domowy sposób :) Na patelnię wlewamy wodę, na górze kładziemy płaskie sitko (ja używam sitka/przykrywki przeciw pryskaniu tłuszczu). Włączamy palnik, gdy woda zacznie wrzeć, na sitku układamy kawałki ryby. Całość przykrywamy dużą przykrywką. W ten sposób trzymamy rybę ok 5 min (warto po tym czasie sprawdzić, czy nie jest surowa w środku i w razie czego jeszcze chwilę potrzymać ją pod przykryciem).
Mix sałat mieszamy z pomidorkami pokrojonymi na pół. Łososia rozdrabniamy widelcem i dokładamy do sałatki.
Sos: Do szklaneczki wlewamy kilka łyżek oliwy z oliwek, dodajemy sól, pieprz i sok z cytryny do smaku. Energicznie mieszamy.
Sałatkę polewamy sosem, mieszamy i możemy zajadać :)