Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2144
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 145
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2144
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 145
Składniki
Ugotowane na twardo jajka obrać ze skorupek. Używając gilotyny i krateczki pokroić jajka w drobną kostkę. Można też normalnie pokroić nożem. Do jajek dodać osączony na sicie groszek. Pora pokroić w półplasterki. Umieścić na sicie i przelać wrzątkiem, a następnie zimną wodą. Osączyć. Dodać do pozostałych składników. Dodać majonez, koperek, pieprz, sól do smaku. Wymieszać. Na plastry szynki nakładać sałatkę i pozwijać w rulony. Układać na talerzu brzegiem do spodu. Można spiąć wykałaczkami, ale niekoniecznie. Posypać szczypiorkiem. Smacznego