Do góry

Sałatki Przepis na:

Rzymska sałata z rukolą, rzodkiewką i serem feta.

Rzymska sałata z rukolą, rzodkiewką i serem feta.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1611 Ocena: 23027

Dodano:

Odsłon: 4987

Bardzo zdrowa, grecka sałatka zrobiona z dwóch rodzajów sałaty, sera greckiego feta, rukoli, rzodkiewek, prażonych pestek z dyni i koktajlowych pomidorków.

Składniki

  • sałata rzymska 1 szt.
  • sałata lodowa połowa
  • ser feta grecki 300 g
  • rukola 60 g
  • rzodkiewki 8 szt.
  • pomidorki koktajlowe 22 szt.
  • Sos:
  • pestki z dyni 60 g
  • Oliwa z oliwek
  • sok z cytryny 1 łyżka
  • Sól
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Rzymska sałata z rukolą, rzodkiewką i serem feta.

Przygotowanie

  1. Wykonanie sosu:

    Wszystkie składniki sosu dokładnie mieszamy.

  2. Wykonanie sałatki:

    Sałaty rwiemy w kawałki, rukolę rwiemy na połówki, rzodkiewki kroimy w kostkę, pomidorki kroimy w ćwiartki. Wszystkie składniki umieszczamy w misce, mieszamy, posypujemy prażonymi pestkami z dyni, polewamy sosem i dokładnie mieszamy wszystkie składniki. Tak przygotowaną sałatkę wstawiamy do lodówki na godzinę. Po tym czasie możemy konsumować.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń