Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest sezon na bób więc jest sałatka, pełna zdrowia, witamin i smaku. Idealna jako dodatek, jak i samodzielne sycące danie.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1028
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 140
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2189
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4208
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1028
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 140
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2189
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4208
Składniki
Bób myjemy i gotujemy w wodzie z cukrem ok. 15 minut, aż skórki zaczną się marszczyć. Cedzimy i studzimy tak by szło zdejmować skórki (na ciepło idzie, to lepiej niż na zimno, gdy przyschną).
Pomidor i cebulę kroimy w kostkę, mieszamy z obranym i przestudzonym bobem. Następnie dodajemy sól, pieprz, cukier, ocet i oliwę, wszystko dokładnie mieszamy i gotowe.