Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest sezon na bób więc jest sałatka, pełna zdrowia, witamin i smaku. Idealna jako dodatek, jak i samodzielne sycące danie.
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 51
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 258
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 51
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 258
Składniki
Bób myjemy i gotujemy w wodzie z cukrem ok. 15 minut, aż skórki zaczną się marszczyć. Cedzimy i studzimy tak by szło zdejmować skórki (na ciepło idzie, to lepiej niż na zimno, gdy przyschną).
Pomidor i cebulę kroimy w kostkę, mieszamy z obranym i przestudzonym bobem. Następnie dodajemy sól, pieprz, cukier, ocet i oliwę, wszystko dokładnie mieszamy i gotowe.