Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tylko chrupiące, piękne liście sałaty do obiadu. Gładki sos rozpływający się na podniebieniu i bardzo delikatna woń czosnku...to jest pyszne.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 765
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5503
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9332
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 176
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 765
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5503
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9332
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 176
Składniki
Do słoiczka wlać oliwę, sok z cytryny, wodę. Dodać miód, sól i pieprz. Zakręcić szczelnie przykrywkę i potrząsać kilka razy. Żeby składniki dobrze się połączyły. Sałatę rozłożyć na pojedyncze liście. Jeśli są duże, to porozrywać. Dokładnie umyć i mocno odwirować, żeby pozbyć się każdej kropli wody. Salaterkę od środka natrzeć ząbkiem czosnku. Czosnek przekroić tak, żeby miał dużą powierzchnię smarowania. Włożyć do salaterki sałatę i kilka razy bardzo delikatnie obrócić. Dodać sos tuż przed podaniem i jeszcze delikatnie poruszyć sałatą, żeby nie zniszczyć liści. Smacznego. Porady Sos z tych składników można wzbogacić np. musztardą, ziołami. Sok z cytryny można zastąpić np. octem jabłkowym. Zamiast miodu można dodać np. cukier trzcinowy.