Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Mix sałat i kulki twarogowe to idealna propozycja na lato.
Babeczki z czekoladą w środku to niezwykle prosty, a do tego tani deser. Wyst...
Odsłon: 15205
Podaję prosty i szybki przepis na miękkie , kruche i soczyste mięso do obiadu...
Odsłon: 79
Babeczki z czekoladą w środku to niezwykle prosty, a do tego tani deser. Wyst...
Odsłon: 15205
Podaję prosty i szybki przepis na miękkie , kruche i soczyste mięso do obiadu...
Odsłon: 79
Składniki
Do miski przełożyć ser ,dodać posiekaną natkę. Doprawić solą i pieprzem, oraz chili. Wymieszać. Stopniowo dodawać śmietanę i wyrobić na klejąca masę. Wilgotnymi dłońmi uformować kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Odkładać na talerz wyłożony papierem do pieczenia. Wstawić na 3-4 godziny do lodówki.
Po tym czasie przygotować resztę dania. Sałatę porwać na mniejsze kawałki. Pomidorki pokroić na ćwiartki a rzodkiewki na ósemki. Por pokroić w cienkie krążki. Doprawić solą i pieprzem i wymieszać.
Do małego słoiczka przełożyć sok z cytryny, olej oraz sól i pieprz. Mocno potrząsnąć aby się wymieszało. Dodać musztardę i jeszcze raz wymieszać. Polać sałatę i delikatnie palcami wymieszać. Przełożyć na ozdobny półmisek, ułożyć kulki twarogowe i podawać od razu. Smacznego.